Trusted all over the world

 • 1933

  1933

  Allt började 1933 när grundaren Sol Koffler tog sitt livs besparingar och startade ett bagageföretag i Providence, Rhode Island. Hans dröm: en tålig resväska som kunde säljas för en enda dollar.

 • 1945

  1945

  Att flyga blev alltmer populärt och efterfrågan på lättare väskor ökade. Så American Tourister introducerade "Hi Taper"-väskor som var högre, smalare, lättare och enklare att packa.

 • 1965

  1965

  På 50-talet experimenterade företaget med nya material och man skapade världens första formgjutna resväska. Den nya karakteristiskt moderna konstruktionen tålde en hel del smällar.

  I och med allt fler började resa utomlands på 60-talet, var American Tourister först med att låta några av de största flygbolagen "flygtesta" väskorna.

 • 1985

  1985

  På 80- och 90-talet fortsatte företaget att skapa hårda resväskor, men man var även lyhörd för den ökande efterfrågan på mjuka väskor – slitstarka väskor som även tålde en gorilla som testperson.

 • 1993

  1993

  År 1993 köptes American Tourister upp av Samsonite, och därmed förenades två av världens främsta bagagevarumärken. Tillsammans fortsätter de att växa och finns nu representerade i över 90 länder runtom i hela världen.

 • 2014

  2014

  American Tourister är ett av marknadens ledande bagagevarumärken och har ett välförtjänt renommé världen över.

American Tourister erbjuder ett brett sortiment med högkvalitativa, roliga och färgglada resväskor till ett rimligt pris.

Kända för sin exceptionellt höga kvalitet, kombinerar American Tourister stil och användbarhet i ett stort utbud av resväskor – perfekta för både nytta och nöje.